lørdag 2. februar 2013

Heggedal på Gullfisken i kveld
I min hjembygd Asker er det et område som heter Heggedal. Wikipedia forteller at "stedet har sitt navn fra gården Heggedal som lå vakkert plassert sør for Gjellumvannet og hadde ca. 300 mål dyrket jord og ca. 1000 mål skog." Høres ganske idyllisk ut. Wikipedia nevner
derimot ikke at Heggedal på folkemunne er bedre kjent som Skyggenes Dal. Et såkalt ikke-sted man hverken vil vokse i opp eller assoiseres med. Et sted hvor du er garantert å havne i slosskamper og bak røykehjørner før du har rundet barneskolen, om du i det hele tatt klarer å gjennomføre barneskolen. Det var hvertfall dette jeg fikk høre av alle andre askerkids etter at jeg hadde flyttet fra Heggedal. For ja, jeg er fra Heggedal.

Jeg både vokste opp og gikk på barneskole i Heggedal, og jeg overlevde! Jeg fullførte riktignok ikke barneskolen. Jeg kom ikke lenger enn til tredje klasse. Men det var fordi vi flyttet til Gullhella og jeg begynte på en annen barneskole der, og den fullførte jeg så godt som du kan fullføre en barneskole. Og etter den skolen begynte jeg på ungdomsskolen, før jeg var innom både videregående, arkitekthøgskolen og Westerdals School of Communication før jeg havnet i reklamebyrået McCann Oslo hvor jeg er nå. Det gikk med andre ord ganske bra med meg selv om jeg er fra Heggedal. Man skulle tro det var en enestående historie, men det er det ikke. Jeg tør fastlå med ganske skråsikker nøyaktighet at 98% av de jeg gikk på skole med i Heggedal fortsatt lever og er sånn passe dugelige mennesker. Mer kan man ikke kreve.

Selv om mange fordomsfulle mennesker aldri ville satt sine ben i Heggedal, finnes det noen som er litt tøffere. En av dem heter Stein. Han jobber på McCann der jeg jobber, og han flyttet frivillig med hele familien til Heggedal for 5 år siden -og han stortrives. 

I kveld sitter Stein på første rad under Gullfisken på TV 2, siden han var med på å lage en av de 12 fineste reklamefilmene i hele fjor. Ettersom både Stein og jeg syns Heggedal fortjener litt positiv oppmerksomhet kom vi frem til at hans to sekunder foran kamera må utnyttes i Heggedals favør. Han kunne såklart slått til med en svart hanske eller noe i den duren, men vi konkluderte med at en politiske korrekt statement t-skjorte var mer innafor. Så da ble lunsjen på fredag benyttet til å brodere t-skjorte. Gleder meg til å se den på TV etterpå!


Se på Gullfisken på TV 2 i kveld klokken 22.15 og stem på septemberfisken "Bestefars tryllekunst" for Widerøe av McCann Oslo. Hvis vi vinner kommer Stein på scenen, og det betyr mer Heggedal i beste sendetid.  Send 9 til 26400, (for Heggedals skyld såklart.)


Heggedal in progress. Foto: Microdirg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar