lørdag 10. mai 2014

Kikoy-julegavebonansa

Sommeren i fjor ble tilbragte i Kenya, nærmere bestemt ved kysten rett nord for Malindi. Enda nærmere bestemt på Che Shale - sånn circa verdens diggeste hotell. Che Shale er et kiteparadis
for dem som liker sånt (meg), og et super nice back-to-nature resort for dem som har forstuet foten og må holde horisontalen på stranda (Simen.) Che Shale består av syv såkalte bandaer (hytter) og alle er bygget av det naturen har å by på som bambusstokker og palmematter. Ikke noe internett, ikke noe stress og mas og ingen lås på dørene - faktisk så er det ingen dører i det hele tatt. Men det er vakter med giftpiler rundt omkring, så trygghetsfølelsen er det ikke noe å si på.

Che Shale hadde en liten butikk med stråhatter og flagrende strandkjoler, hvor jeg ble kjent med den kenynske kikoyen. En kikoy er en håndvevd sak i 100% bomull som kan brukes til alt fra strandhåndkle, kjøkkenhndkle, piknikkpledd og sarong. De kommer i alle mulige farger og jeg likte dem så godt at jeg kjøpte med en hel bunke hjem og ga bort til venner og kjente til jul i fjor. Vedlagt lå en hjemmemekket forklaring på hva for noe rart de hadde fått, og samtidig ble det litt vel fortjent reklame for Che Shale også. Isabelle og Justin som driver Che Shale (verdens beste folk!) satte stor pris på reklamen og postet et inlegg på facebooksiden sin etterpå. Sjekk ut pagen, nettsiden og ta deg en tur dit neste gang du vil på en tropisk paradis ferie fri for tull og turister. Og ikke glem å ta med en kikoy eller ti hjem!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar